Wespen bestrijden

Hoe herkent u een wespennest?

Als u last heeft van grote aantallen van wespen in uw huis, tuin of op uw terras, is er waarschijnlijk een wespennest in de buurt. In uw woning, in uw tuin of dichtbij uw woning of bedrijfspand.

Een volgroeid wespennest kan tegen het eind van de zomer uit 5.000 wespen bestaan.

Indien u last heeft van het wespennest en de wespen, kunt u een wespennest het best in het voorjaar, nog voor de zomer, laten bestrijden. Het nest wordt gedurende de zomer alleen maar groter en tegen augustus zullen de wespen agressiever worden. Het nest tijdig laten verwijderen voorkomt de kans op wespenoverlast en een pijnlijke wespensteek.

Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.

De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Alleen vrouwelijke wespen steken. Wespen kunnen meerdere keren steken, hun angel blijft niet achter in de huid.
 • Werkster wespen zijn 10 – 15 mm lang.
 • Wespen hebben een opvallende gele en zwarte tekening op hun lichaam.
 • Wespen worden soms verward met hoornaars, wespen zijn kleiner.
 • Wespen hebben een strakkere taille tussen de borst en het achterlijf dan bijen.
 • Wespen hebben veel minder haar op hun lichaam dan bijen.
hornet, bee, insect-32928.jpg

Herkent u één of meerdere van deze signalen? Schakel ons dan nu in!

Laat de bestrijding van een wespennest altijd over aan een professionele plaagdierbestrijder. Zeker als u allergisch bent voor wespensteken.

Wij beschikken over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen en weten hoe wij een wespennest moeten benaderen en bestrijden. Veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren of uw klanten en medewerkers.

Stel u vraag direct via onze chat


Maak een afspraak

Waarom Bio Control Group

 • Landelijke dekking
 • Binnen 24 uur ter plaatse
 • Aangesloten bij Nederlandse Vereniging Plaagdier Bedrijven
 • Respect voor het milieu
 • Professionele plaagdierbeheersing sinds 2003

Direct advies in Nederland en West-Vlaanderen

Last van plaagdieren? Onze deskundigen werken verspreid over Nederland en West-Vlaanderen, er is dus altijd een vakman in de buurt. Wat dat voor u betekent? Korte aanrijtijden en een directe aanpak van het ongedierte, tegen een concurrerend tarief natuurlijk.

Vraag een gratis offerte aan

Tijdens kantooruren ontvangt u onze offerte binnen 2 uur