Ratten bestrijden

Hoe herkent u een rattenplaag?

Een rattenprobleem kan ernstige gevolgen hebben voor mensen en omgeving. Ratten dragen ziektes met zich mee en hun uitbundige geknaag kan zorgen voor schade aan uw bedrading en de bouwkundige staat van uw woning of pand. Ook kunnen er verzakkingen ontstaan onder ruimtes als gevolg van de ondergrondse beweegroutes van de ratten. Last van ratten kunt u constateren aan de hand van deze signalen:

  • U vindt langwerpige, donkere keutels (vaak tussen de 1 en 2 cm groot) in een of meerdere ruimtes. 
  • U hoort soms krassende geluiden, vaak onder de vloer of in het plafond. Bruine ratten leven vaak op de begane grond, buiten of in de kelder, zwarte ratten daarentegen leven vaak op zolder of in het dak. De geluiden die u hoort kunnen actieve ratten zijn.
  • U vindt een rattennest op zolder, in de kelder, buiten of in een schuur. Ook kunt u rondom het pand een of meerdere gaten vinden, dit zijn rattenholen en fungeren als ingang naar het tunnelsysteem dat de ratten hebben uitgegraven.
  • U ondervindt knaagschade aan kabels, muren en voorwerpen in en om het pand. Ratten houden hun tanden kort en scherp door constant te knagen.
  • U vindt vette strepen op de vloer en langs de plinten, dit zijn buiksmeer resten van de ratten. Omdat de vacht van de ratten de vloer en wanden aanraakt tijdens het bewegen laten de ratten wat van het vet van de vacht achter.

Herkent u één of meerdere van deze signalen? Schakel ons dan nu in

Een rattenplaag moet snel worden aangepakt. Bio Control Group is actief door heel Nederland en zorgt ervoor dat in een oogwenk één van onze specialisten bij u voor de deur staat om het rattenprobleem aan te pakken.

Na het onderzoeken van mogelijke toegangspunten in de ruimtes wordt een bestrijdingsplan op maat opgesteld door onze specialist. Onze specialist zorgt er vervolgens voor dat de toegangspunten onschadelijk worden gemaakt en plaatst rattenklemmen en/of -kisten langs de gedetecteerde beweegroutes van de ratten om de rattenpopulatie te drukken. Zo pakken wij uw plaagdierprobleem bij de kern aan, met respect voor het milieu.  

Stel u vraag direct via onze chat

maak een afspraak

Waarom Bio Control Group

  • Landelijke dekking
  • Binnen 24 uur ter plaatse
  • Aangesloten bij Nederlandse Vereniging Plaagdier Bedrijven
  • Respect voor het milieu
  • Professionele plaagdierbeheersing sinds 2003

Direct advies in Nederland en West-Vlaanderen

Last van plaagdieren? Onze deskundigen werken verspreid over Nederland en West-Vlaanderen, er is dus altijd een vakman in de buurt. Wat dat voor u betekent? Korte aanrijtijden en een directe aanpak van het ongedierte, tegen een concurrerend tarief natuurlijk.

Vraag een gratis offerte aan

Tijdens kantooruren ontvangt u onze offerte binnen 2 uur