Bedwantsen bestrijden

Hoe herkent u een bedwantsenplaag?

Bedwantsen zijn wereldwijd een snel opkomende soort ongedierte. Ze verplaatsen zich vooral via bedden in hotels en hostels, maar ook in onder andere restaurants en het openbaar vervoer verplaatsen deze parasieten zich steeds vaker. Een bedwantsprobleem kan erg vervelend zijn: u komt gezond terug van een reis, maar na een paar dagen krijgt u jeukende bultjes over het hele lichaam. Oplossingen zoals het wassen van al uw beddegoed en kleding op de heetste stand lijken weinig effect te hebben.  Het gevolg is een constant onrustig gevoel en slechte nachtrust. Voor bedrijven in de horeca waar er sprake is van een bedwantsplaag dreigen er reputatieschade en financiële schade. Bovendien wilt u dat uw klanten een fijne ervaring hebben tijdens hun verblijf in uw etablissement. 

Een mogelijke bedwantsenplaag herkent u aan de hand van deze signalen:

Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.

De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.

Bedwantsen vervellen vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot volwassen insect. De vervellingshuidjes zijn meestal te vinden in de buurt van hun nest. De huidjes zijn licht, bijna doorzichtig en hebben de vorm van een bedwants.

Hoewel heel klein en moeilijk te zien, kunt u kleine wittige eitjes zien. Ze zijn doorzichtig en smal. Eitjes worden vaak gevonden in de naden van het matras of in andere scheuren en kieren waar bedwantsen zich verstoppen.

In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken. Bedwantsen verspreiden een misselijkmakende zoete geur. Bedwantsen hebben geurklieren, waaruit ze een olie-achtige afscheiding produceren. Dit dient ter afwering van vijanden, als ook voor de voortplanting.

animal, bedbug, bed bug-2027062.jpg

Herkent u één of meerdere van deze signalen? Schakel ons dan nu in!

Een bedwantsenplaag moet snel worden aangepakt. Bedwantsen kunnen zich erg snel verspreiden en worden lastiger te bestrijden naar mate hun verspreiding voortzet. Bio Control Group is actief door heel Nederland en zorgt ervoor dat in een oogwenk één van onze specialisten bij u voor de deur staat om het bedwantsenprobleem aan te pakken.

Na het onderzoeken  in de ruimtes wordt een bestrijdingsplan op maat opgesteld door onze specialist. Onze specialist zorgt er vervolgens voor dat de toegangspunten onschadelijk worden gemaakt en plaatst rattenklemmen en/of -kisten langs de gedetecteerde beweegroutes van de ratten om de rattenpopulatie te drukken. Zo pakken wij uw plaagdierprobleem bij de kern aan, met respect voor het milieu.  

Stel u vraag direct via onze chat


Maak een afspraak

Waarom Bio Control Group

  • Landelijke dekking
  • Binnen 24 uur ter plaatse
  • Aangesloten bij Nederlandse Vereniging Plaagdier Bedrijven
  • Respect voor het milieu
  • Professionele plaagdierbeheersing sinds 2003

Direct advies in Nederland en West-Vlaanderen

Last van plaagdieren? Onze deskundigen werken verspreid over Nederland en West-Vlaanderen, er is dus altijd een vakman in de buurt. Wat dat voor u betekent? Korte aanrijtijden en een directe aanpak van het ongedierte, tegen een concurrerend tarief natuurlijk.

Vraag een gratis offerte aan

Tijdens kantooruren ontvangt u onze offerte binnen 2 uur