Houtworm

Last van houtworm?

Houtworm is in de volksmond een verzamelnaam voor een aantal soorten kevers die beschadigingen aan hout toebrengen, zoals de huisboktor (ook wel bekend als boktor), de spinthoutkever, de gewone houtkever en de bonte knaagkever. De term ‘houtworm’ wordt gebruikt voor de larve- of wormfase van het insect, waarin het gaten boort in hout en hout eet. De officiele benaming is ‘houtboorders’, maar in de volksmond wordt de term ‘houtworm’ gehanteerd. 

Afhankelijk van de soort kan aantasting door houtworm tot dusdanige schade leiden dat aangetaste delen vervangen moeten worden. De huisboktor is wat dat betreft een van de schadelijkste knaagkevers die in Nederland voorkomen en kan volledige kapconstructies vernielen.

Soorten houtaantastende insecten:

Kenmerken:

Herkent u één of meerdere van deze signalen? Schakel ons dan nu in!

Wilt u het bestrijden van houtworm aan een professionele plaagdierbestrijder overlaten? Vul dit formulier in en wij nemen tijdens kantooruren binnen 2 uur contact met u op.

Wij beschikken over de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen om vervuilde oppervlaktes te kunnen reinigen.

Stel u vraag direct via onze chat


Maak een afspraak

Waarom Bio Control Group

  • Landelijke dekking
  • Binnen 24 uur ter plaatse
  • Aangesloten bij Nederlandse Vereniging Plaagdier Bedrijven
  • Respect voor het milieu
  • Professionele plaagdierbeheersing sinds 2003

Direct advies in Nederland en West-Vlaanderen

Last van plaagdieren? Onze deskundigen werken verspreid over Nederland en West-Vlaanderen, er is dus altijd een vakman in de buurt. Wat dat voor u betekent? Korte aanrijtijden en een directe aanpak van het ongedierte, tegen een concurrerend tarief natuurlijk.

Vraag een gratis offerte aan

Tijdens kantooruren ontvangt u onze offerte binnen 2 uur